Mirela-Admin ADMIN
Numarul mesajelor : 1028
| Subiect: Lacrimile lui Rasool Allah Mier 18 Noi 2009, 09:14 | |
| Deodata, a venit o persoana si a spus salaam. “Pot sa intru?” a intrebat. Dar Fatimah (radiaALLAHU anha) nu l-a lasat sa intre in camera. “Imi pare rau, dar tatal meu este bolnav.” a spus Fatimah intorcandu-si corpul si inchizand usa. Ea s-a intors la tatal ei, care isi deschisese ochi si a intrebat-o pe Fatimah: “Cine era, fiica mea?” “Nu stiu, tata. Este prima data cand il vad.” Fatimah a raspuns usor. Atunci, Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) s-a uitat la fiica lui cu o privire tremuratoare, ca si cum ar fi vrut sa memoreze fiecare parte din fata fiicei lui. “Afla un lucru! Cel care sterge placerile temporare; cel care separa prietenii in lume. El este ingerul morti.” a spus Rasool ALLAH. Fatimah (radiaALLAHU anha) a izbucnit in plans. Ingerul morti a venit aproape de el; dar Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) a intrebat de ce Jibril (aleyhi salaam) nu a venit impreuna cu el. Atunci Jibril a fost chemat. Jibril era pregatit in ceruri sa intampine sufletul lui Habib ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam).
“O Jibril, explica care sunt drepturile mele in fata lui Allah?” a intrebat Rasool ALLAH cu o voce slaba. “Portile cerului s-au deschis, si ingeri asteapta venirea sufletului tau.” “Toate Paradisurile sunt deschise larg si asteapta venirea ta.” a spus Jibril. Dar de fapt, toate astea nu l-a usurat pe Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam), ochi lui inca erau plini de grija. “Tu nu te bucuri sa auzi aceste vesti?” a intrebat Jibril. «Spune-mi despre destinul oamenilor mei in viitor?” “Fi fara grija, o Rasool ALLAH. L-am auzit pe Allah spunandu-mi: "Am creeat Paradisul sa fie interzis pentru fiecare, cu exceptia oamenilor lui Mohammed.” a spus Jibril. Timpul se apropia din ce in ce mai mult, timpul cand Malaekah Izrail sa isi faca datoria. Incet, sufletul lui Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) a fost luat. Era parca tot corpul lui Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) era acoperit de sudoare in totalitate; venele din gatul lui au devenit stramte. “Jibril, cat de dureros este sakaratul maut!”
Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) scos un geamat usor. Fatimah (radiaALLAHU anha) si-a inchis ochi, Ali (radiaALLAHU anhua) era langa ea, sa aplecat usor si Jibril si-a intors fata. “Sunt eu oare respingator, de ti-ai intors fata de la Jibril?” a intrebat Rasool ALLAH pe Distribuitorul de Wahyu. “Cine este cel care a putut vedea sakaratul maut a lui Rasool ALLAH?” a spus Jibril. Nu pentru putin, Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) a gamut din pricipa dureri insuportabile. “O Allah, cat de mare este acest sakaratul maut. Da-mi mie toata aceasta durere, dar nu o da urmasilor mei.”
Corpul lui Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam) a devenit rece, picioarele si pieptul lui nu se mai miscau. Buzele lui vibrau ca si cum ar fi vrut sa zica ceva, Ali (radiaALLAH anhu) si-a aplecat urechea aproape de Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam). “Useekum bis shalati, wa maa malakat aimanuku” (“Ai grija de rugaciune si de oameni saraci dintre voi.”)
Langa camera, se auzeau plansete, sahabah se imbratisau. Fatimah (radiaALLAHU anha) si-a inchis fata cu mainile, si din nou, Ali (radiaALLAHU anhu) si-a apropiat urechea de gura lui Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam), care devenise albastruie. “Ummatii! Ummatii! Ummatii!” “Urmasi mei! Urmasii mei! Urmasii mei!” Si viata marelui om s-a sfarsit.
Ne putem iubi, asa cum o facea el? Allahumma salli’ala Muhammad wa baarik wa salim ‘alaihi. Cat de adanca este dragostea noastra pentru Rasool ALLAH (sallalahu aleyhi wa salaam)?
Fiti fara grija, daca uni oameni te urasc, deoarece sunt multi care sa te iubeasca si sa aiba grija de tine pe acest pamant. Dar fii cu grija, daca ALLAH te uraste, deoarece nu exista nimeni altcineva care sa te iubeasca si sa aiba grija de tine in akhira (Viata de Apoi). | |
|
Vizitato Vizitator
| |