~Dreptul unei femei de a refuza o casatorie~
Nu este permis pentru o femeie sa fie casatorita cu un barbat pe care nu il doreste ca si sot.
Mesagerul lui Allah (sallalahu aleihi wa salam) a spus: “O femeie casatorita anterior nu poate fi casatorita fara acordul ei, iar o fecioara nu poate fi casatorita fara permisiunea ei. Oamenii au intrebat: “O, Mesager al lui Allah, cum isi poate da ea permisiunea?”. El a spus: “prin tacerea ei” (Bukhaari 6455)
Tacerea ei presupune faptul ca ea nu isi manifesta dezacordul cu privire la respectiva casatorie, asa inseamnand ca ea a acceptat propunerea.
Aisha a relatat ca a o fata a venit la ea si a spus: “Tatal meu m-a casatorit cu fiul fratelui sau, pentru a-I ridica statul social, iar eu nu am dorit aceasta casatorie (am fost fortata sa ma casatoresc)” Aisha a spus: “Stai aici pana cand vine Profetul (sallalahu aleihi wa salam). Mesagerul lui Allah (sallalahu aleihi wa salam) a venit, iar ea i-a spus de fata. Profetul (sallalahu aleihi wa salam) a trimis dupa tatal ei, apoi i-a dat fetei dreptul de a allege. Ea a spus: “O, Mesager al lui Allah, am acceptat fapta tatalui meu, dar am vrut sa demostrez ceva pentru alte femei (al-Nisaa’I, 3217)