Meryem Membru
Numarul mesajelor : 50
| Subiect: Re: Hadithuri Joi 28 Oct 2010, 11:29 | |
| [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] 'Abdullah ibn Mas'ud (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) care era cinstit şi demn de încredere, ne-a informat: Zãmislirea unuia dintre voi se face prin sãmânta strânsã în uterul mamei sale în patruzeci de zile, dupã care devine un cheag de sânge, în tot atâta timp, şi apoi ajunge sã fie ca un bot de carne; apoi Allah trimite la el un înger, cu patru cuvinte, dupã care el îşi scrie toate faptele, datele, clauzele, norocul sau nenorocirea. Şi pe urmã i se dãruieşte sufletul. Pe Acela în afarã de Care nu se mai aflã nimeni demn de adoratie, dacã vreunul dintre voi va fãptui asemeni locuitorilor Iadului (pânã) ce între el şi Iad nu va mai rãmâne decât distantã de un cot, porunca va veni peste el. Atunci el va fãptui asemeni locuitorilor Paradisului, pânã ce va intra în el. (Convenit) | |
|
Meryem Membru
Numarul mesajelor : 50
| Subiect: Re: Hadithuri Dum 31 Oct 2010, 13:25 | |
| Muhammad bin Jubair bin Mut‘am a relatat: „O persoană a venit la Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) şi l-a întrebat: «Care sunt cele mai rele locuri?». Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a răspuns: «Nu ştiu». Apoi Jibriil / îngerul Gavriil (pacea fie asupra sa!) a venit la Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) şi a fost întrebat de către Profet care sunt cele mai rele locuri. Jibriil (pacea fie asupra sa!) a spus: «Nu ştiu, dar Îl voi întreba pe Stăpânul meu». Jibriil a plecat şi a stat departe atât cât a vrut Allah, apoi s-a întors la Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) şi i-a spus: «O, Muhammad, m-ai întrebat care sunt cele mai rele locuri şi, pentru că nu ştiam, L-am întrebat pe Allah Atotputernicul şi Gloriosul şi El a spus: ´(Acestea sunt) pieţele´»”.
Acest hadis este autentic (sahih) şi a fost relatat de Ahmad în „Musnad” şi Al-Hakim în „Mustadrak” şi de At-Tabarani în marele „Mu‘jam”. | |
|