Cea mai des intalnita intrebare pentru o femeie crestina care se converteste la islam este: “te-ai casatorit?”. Probabil toate femeile care au devenit musulmane au fost intrebate acest lucru, insa putini stiu ca un barbat musulman se poate casatori cu o femeie crestina sau evreica, fara ca aceasta sa fie nevoita sa isi schimbe religia, aceasta are dreptul sa si-o pastreze. Nimeni nu devine musulman prin casatorie.
Cum devine o persoana musulman?
Pentru a intra in Islam o persoana trebuie doar sa roasteaca o simpla fraza in care crede pe deplin. Nu este necesar nici un fel de ritual. Aceasta fraza se numeste shahada sau marturisirea de credinta:
“Ash'hadu alla Ilaha Illa Allah wa ash'hadu anna Mohammadun Rasool Allah”
Si inseamna: “Marturisesc ca nu exista nici o divinitate decat Allah, iar Muhammed este mesagerul sau”
Dar prin pronuntarea acestei fraze nu este suficient pentru a deveni musulman.
1. Cunoasterea
19. Deci sã stii cã nu existã altã divinitate afarã de Allah si cerei iertare pentru pãcatele tale si pentru dreptcredinciosi si dreptcredincioase! Allah cunoaste umbletul vostru [pe pãmânt] si odihna voastrã. (sura Muhammed)
Sahada este o marturisire,cand cineva marturiseste ceva trebuie sa cunoasca despre ceea ce spune.Este clar ca o marturisire a ceva despre care nu avem cunostinta nu este aceptata
2. Certitudinea
Trebuie sa fim absolut siguri de shahada noastra
15. Dreptcredinciosi sunt numai aceia care cred în Allah si în TrimisulSãu, care apoi nu s-au mai îndoit si au luat parte la luptã cu averile lor si cu sufletele lor, pe calea lui Allah. Acestia sunt cei sinceri. (sura Hujurat)
3. Acceptarea
Daca o persoana are cunostinta despre certitudinea sahadei trebuie sa accepte tot ceea ce marturisirea implica.Daca cineva refuza sa acepte sahada cu toate ca stie ca este cu siguranta adevarul ,acela este un necredincios.Oricum adevarata sahada este cea care e acceptata neconditionat.
4. Supunerea
Acesta conditie de fapt este una din intelesurile principale ale cuvantului" islam "supunerea la ordinile lui Alah"
5. Acceptarea Adevarului in deplinatatea lui
Nu trebuie sa mintim cand marturisim sahada.
Profetul Mohammad salallahu alehi w salam a spus: Oricine depune marturie cu sinceritate ca nu exista altcineva vrednic de venerat decat Allah ,Allah va indeparta focul iadului de el.
(Bukhari si Muslim.)
8. Printre oameni sunt unii care spun: "Noi credem în Allah si în Ziua de Apoi", în vreme ce ei, de fapt, nu cred.
9. Ei încearcã sã-i însele pe Allah precum si pe cei care au crezut, dar
nu se însalã decât pe ei însisi, fãrã a-si da seama.
10. În inimile lor este o boalã, iar Allah le va spori boala si vor avea
ei parte de chinuri dureroase pentru ceea ce au mintit. (Al-Baqara)
6.Sinceritatea
2. Noi ti-am trimis Cartea în tot adevãrul, deci adorã-L pe Allah, arãtându-I numai Lui credinta (Al Zumar)
7.Dragostea
165. Dar sunt printre oameni [si unii] care Îi fac în afarã de Allah semeni pe care îi iubesc asemenea iubirii pentru Allah. Dar cei care cred sunt mai stãruitori în iubirea pentru Allah. Si dacã ar vedea cei care sunt nelegiuiti, când vãd chinurile, cã puterea este a luiAllah toatã si cã Allah este aspru în osânda Lui! (AL-Baqara)
8.Persoana care face marturisirea sa respinga orice alt obiect de venerare
“Nu este silire la credinta! Razvedita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire, iar acela care se leapada de Taghut ( dupa unii comentatori, prin At-Taghut se au in vedere diavolii, idolii si toate falsele divinitatii) si cred in Allah, acela s-a prins de cea mai trainica toarta [Islamul], care nu se sparge nicioadata. Si Allah este Cel care Aude totul, Atoatestiutor.” (Traducerea sensurilor din Coran 2:256)
9.Musulmanul trebuie sa adere la aceasta pana cand va muri.
102.O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah, asa cum se cuvine sa fie frica de El si sa nu va savarsiti din viata decat fiind musulmani! (AL-Imran)
Din conditiile de mai sus rezulta ca nimeni nu poate fi fortat sa devina musulman.
“Nu este silire la credinta! Razvedita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire, iar acela care se leapada de Taghut ( dupa unii comentatori, prin At-Taghut se au in vedere diavolii, idolii si toate falsele divinitatii) si cred in Allah, acela s-a prins de cea mai trainica toarta [Islamul], care nu se sparge nicioadata. Si Allah este Cel care Aude totul, Atoatestiutor.” (Traducerea sensurilor din Coran 2:256)
Este preferabil pentru o femeie care doreste sa devina sotia unui musulman sa citeasca Coranul si despre Sunnah Profetului Muhammed (salla Allahu alaihi wa salam) si sa isi cunoasca drepturile si responsabilitatiile.