Religia islamica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Bauturile alcoolice

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin


Numarul mesajelor : 1028

Bauturile alcoolice Empty
MesajSubiect: Bauturile alcoolice   Bauturile alcoolice Tiny-b10Sam 13 Iun 2009, 15:06

BAUTURILE ALCOOLICE

Alcoolul e un produs care imbata pe cel care o bea. Este un produs daunator mintii, corpului uman, religiei si vietii. Dauneaza sanatatii, vietii, cat si educatiei in familie. Aduce nenorociri mari societatii umane si natiunilor. Referitor la bautura, cercetatorii au spus urmatoarele :

« Nu exista pentru om o mai mare nenorocire decat bautura .»
« Omul se nenoroceste din cauza bauturii, se imbolnaveste,chiar ».
« Din cauza bauturii omul ucide sau se sinucide ».
« Din cauza bauturii omul se imbolnaveste de nervi sau de stomac ».
« Din cauza bauturii, omul ajunge la faliment ».


In perioada preislamica bauturile, orgiile stapaneau (dominau) societatea. In dictionarele (arabilor idolatri) existau in jur de o suta de denumiri de bauturi alcoolice. Venirea Islamului le-a asigurat o educatie sanatoasa, aratandu-le ca bautura este « haram » (interzis).
Profetul Muhammad (S.A.V.) a procedat cu o intelepciune de admirat. La inceput a interzis rugaciunea atunci cand sunt bauti. Apoi le-a explicat ca prin rugaciune li se iarta pacatele. In acest timp Allah a trimis urmatorul verset :
« Voi credinciosi, aflati ca bautura, barbutul, idolii si prezicatorile(ghicitul) sunt satanice (unele ale diavolului) ele va indeamna la pacat, trebuie sa fugiti de ele ca sa va capatati fericirea. Fara indoiala, diavolul prin bautura, barbut, a introdus dusmania intre voi. Allah ne indeamna sa fugim de ele, si drumul pe care fugim de ele este drumul scaparii de diavol (satana). Prin aceste fapte diavolul incearca sa impiedice credinta in Allah, sa va indeparteze de tot ce e bun. »

Avand in vedere influentele nefaste ale bauturii asupra familiei si populatiei, guvernele, precum America, au incercat sa interzica prin putere si legi dar n-au reusit. Religia islamica a reusit acest lucru prin convingere.
In privinta bauturii exista controverse intre diferite religii. Unii considera ca alcoolul baut cu masura nu e daunator, iar altii sustin contrariul. Chiar daca (presupunem) un pahar nu e daunator stomacului,trebuie evitat chiar acest pahar, pentru ca dupa acest pahar se trece la mai multe, iar urmarea nu este cunoscuta.

Pozitia religiei musulmane cu privire la bauturile alcoolice este categorica.
« Bautura alcoolica este interzisa cu desavarsire ».


TOT CEEA CE IMBATA SE NUMESTE BAUTURA
Pe Profet nu l-a interesat substanta din care a fost fabricata bautura, ci efectul produs de aceasta bautura indiferent ce nume poarta si din ce substanta este fabricata bautura alcoolica. In consecinta berea si cele asemanatoare sunt « haram » (interzise).
Profetul a fost intrebat daca bauturile la care s-a folosit drept cheag mierea, meiul, orzul sunt helal(permise)
Profetul (S.A.V.) a raspuns:
“Tot ce imbata se numeste bautura alcolica. Orice bautura alcoolica este « haram » (interzisa).

La randul sau Califul Omar a adaugat :
« Ceea ce intuneca mintea omului se cheama bautura alcolica si este interzisa »

SE INTERZICE BAUTURA SI MULTA SI PUTINA
Religia islamica, fara discutie interzice cu desavarsire bautura putina si multa. In conceptia Islamului, e suficient sa faci primul pas, apoi nu exista cale de intoarcere, te afunzi in mocirla. De aceea Profetul(SAWS) spune :
« Este haram (interzis) si putinul bauturii care imbata . »

COMERTUL CU BAUTURI ALCOOLICE
Profetul(SAWS) a interzis consumarea bauturilor alcoolice cat si comercializarea lor de catre musulmani.
Este interzisa unui musulman, prepararea bauturilor alcoolice, sa fie patron de carciuma, sa fabrice sau sa comercializeze bauturi alcoolice.
De asemenea un musulman nu trebuie sa primeasca cadou bautura alcoolica si nici sa dea cadou bautura alcoolica. De aceea ganditorii Tirmizi si Ibni Mage arata ca :

In privinta bauturii, Profetul(SAWS) a spus sa ne ferim de urmatoarele zece lucruri :
« -cel care stoarce,
-stoarce pentru sine,
-cel ce bea,
-cel ce cara,
-cara pentru sine,
-cel ce da sa bea,
-cel ce vinde,
-cel ce foloseste banii (luati pe bautura),
-cel ce cumpara, si
-cel ce cumpara pentru sine. »


Profetul (S.A.V.) a spus:
“Allah a considerat bautura “haram.” Cel ce aude acest verset si are la el bautura sa nu bea si nici sa nu vanda.”
Unul dintre cei prezenti ne-a transmis :
« ca atare oamenii au aruncat toata bautura pe care o aveau pe strazile din Medina . »
Dupa ce a aratat toate drumurile care duc la « haram », musulmanilor li s-a precizat ca vinderea strugurilor este « helal » (permis), dar este interzis (haram) vinderea strugurilor pentru prepararea bauturii alcoolice, daca se stie ca cel ce cumpara va face bautura.
Taberani arata ca Profetul (S.A.V.) a spus :
“Cel care vinde struguri evreului, crestinului sau chiar unui musulman pentru a face vin, acela a savarsit un mare pacat.”

UN MUSULMAN NU DARUIESTE BAUTURA
Asa cum este interzisa comercializarea bauturii alcoolice si banii obtinuti prin comercializarea ei, tot asa si oferirea fara bani este « haram » pentru un musulman, ca si primirea .Un om a vrut sa ofere cadou Profetului(SAWS) un vas cu bautura. Cand a auzit ca Allah a considerat bautura «haram » omul a intrebat :
-Pot sa vand?
-Cel care a interzis bautura a interzis si vinderea ei.
-Sa o ofer evreilor ? a intrebat omul respectiv.
-Cel care a considerat bautura « haram » a considerat « haram » si oferirea ei evreilor.
-Dar ce sa fac cu ea? a intrebat omul.
« Arunca pe camp », i-a raspuns Profetul(SAWS).

EVITAREA MULTIMII CARE CONSUMA BAUTURI ALCOOLICE
Profetul (S.A.V.) a poruncit musulmanilor sa evite adunarile unde se consuma bautura, de asemenea si pe cel care bea.
« Cel ce crede in Allah si in viata de apoi, nu trebuie sa se aseze la masa pe care exista bautura. »
Un musulman adevarat este obligat sa nu vina in contact cu un om beat, sa evite anturajul lui. Potrivit relatarilor unor martori ai timpului Califului Omar si a Abdulaziz spuneau sa fie batuti acei ce consuma bautura sau intrau in locurile in care se consuma bautura.
Potrivit unei alte relatari, cand au fost adusi unii care consumasera bautura, a ordonat sa nu fie batuti, iar cand vedea unul care postea, atunci zicea :
« Cu asta sa incepeti, n-ati auzit ce ne sfatuieste Allah ? »
« Allah, va trimite Coranul, prin care va sfatuieste sa nu stati alaturi de cei care neaga versetele sale, ca astfel si voi sunteti ca ei, necredinciosi. »

BAUTURA NU ESTE MEDICAMENT CI BOALA
Se pune intrebarea daca bautura poate fi considerata medicament ? Aceasta intrebare a fost pusa Profetului (S.A.V.) .
Profetul(SAWS) a raspuns :
« Allah a trimis si boli, dar si medicamente. Tratati-va, dar nu va tratati cu « haram » - cu ceea ce e interzis .»
La randul lui Buhari a precizat ca nu e nevoie sa fie folosit ca medicament, substante care imbata.
Buhari relatand porunca lui Allah, a amintit : "Allah dand omenirii boli, a dat si antidotul acestor boli".
A dat si medicamente permise de legislatia islamica, pentru tratarea bolilor. Buhari si Ibn Mes’ud arata ca nu trebuie sa folositi medicamente care produc stare de ebrietate. Se spune astfel : « Allah, n-a inclus medicamente si produse care imbata. »

Nu exista nici o indoiala asupra faptului ca ALLAH, a interzis folosirea bauturii alcoolice ca medicament. Se mai ia in considerare si ratiunea eronata precum ca bautura alina durerile si necazurile. Bautura nu alina durerile si necazurile, ci din contra, produce dureri si nenorociri…Ibnul, Kayyim se refera si la un alt aspect si anume : Bautura folosita ca medicament de un alt bolnav, agraveaza boala, duce chiar la moarte.

Islamul permite urmatoarea situatie : De pilda bolnavul nu are o alta cale. In aceasta situatie el consulta un doctor musulman. Daca aceasta nu gaseste echivalentul, poate sa-i prescrie, daca sanatatea bolnavului e in pericol.
« Cel care se afla in dificultate, poate sa consume din portia altuia, cu conditia sa nu fure. Allah este Milostiv si iarta pe cel ce a luat portia altuia. »
Un om normal si productiv la locul de munca, trebuie sa aiba mintea normala, sa fie sanatos si sa aiba un corp viguros. Ori omul care bea, nu numai ca nu poate sa munceasca, dar isi pierde sanatatea, nu da randamentul cerut, intarzie la munca sau lipseste.
Profesorul Dr. Jhon Krautz spune :
Bautura a devenit un mod de viata. Omul modern bea cu orice prilej si la petreceri si cu alte prilejuri. Dupa bautura vine si imbolnavirea si alte necazuri.

Efectele nefaste ale alcoolului le vedem in fiecare etapa a zilelor. Daca intrebam politia, vom vedea ca 80% din fenomene cu care se confrunta politia sunt din cauza bauturii. Multi oameni ajung la inchisoare din cauza crimelor savarsite la betie. La spitalele de boli mintale, majoritetea au ajuns acolo datorita bauturilor alcoolice de tot felul. In spitalele, cei cu boli de stomac, de inima, de ficat sunt datorate tot bauturilor alcoolice. Tot bauturile alcoolice constituie si cauza malformatiilor noilor nascuti.

Cartea sfanta, Coranul pe care ne-a timis-o Allah, interzice categoric consumul, prepararea, vindecarea, cumpararea, daruirea, primirea bauturilor alcoolice, poposirea langa un om beat sau care bea, sau sa te asezi la masa pe care se afla bautura.
Privitor la aceasta, Profetul nostru (S.A.V.) arata :
« Bautura este mama tuturor relelor. Cine crede in Allah si in viata de apoi, categoric, sa nu bea alcool. Cine crede in Allah si in ziua de apoi, sa nu se aseze la masa pe care se afla bautura. »


Din cate stiu eu, este interzis doar alcoolul consumat, adica cel care este baut.

Parfumurile contin un alcool care se evapora dupa ce este folosit si ramane mirosul. Nu este acelasi lucru cu alcoolul care poate fi baut.
Parfumul poate fi folosit de barbati, iar femeile doar in casa, cu sotul sau intre femei sau daca femeia iese afara in cantitati astfel incat sa nu atraga atentia, aproape sa nu fie perceput.
In Coran este interzis consumul alcoolului, insa nu si folosirea in exterior. Spre exemplu, alcoolul sanitar ( spirtul ) este permis pentru a fi folosit in domeniul medical. Cred ca aceeasi regula se aplica si la parfum.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin 01 Iun 2012, 09:37, editata de 1 ori
Sus In jos
https://religia-islamica.forumgratuit.ro
Manal
Moderator
Moderator
Manal


Numarul mesajelor : 43

Bauturile alcoolice Empty
MesajSubiect: Re: Bauturile alcoolice   Bauturile alcoolice Tiny-b10Mier 10 Noi 2010, 08:57

una dintre intrebarile des auzite de la ne-musulmani este aceasta: "De ce este alcoolul interzis in Islam?"

Prima data sa vedem ce este alcoolul:

Alcoolul este un alt tip de drog, o substanta psihoactiva si un toxic celular cu efect tranchilizant asupra sistemului nervos central. Actiunea sa consta in inhibarea transmiterii impulsurilor nervoase. De exemplu se inregistreaza cresterea vitezei de reactie si slabirea atentiei. Efectele psihologice le consumului de alcool pot crea impresia depasirii starilor de teama si inhibare, poate sa faca singuratatea mai suportabila, poate diminua sentimentele de inferioritate.

In Islam, orice aduce beneficii este permis (halal) si orice este daunator este interzis (haram). Alcoolul se incadreaza in a doua categorie. Allaah Subhanu Wa Ta’ala spune in Traducerea Sensurilor din Coran:

“Ei te intreaba despre vin [khamr] si despre maysir (literal inseamna mijloc de a obtine ceva usor, fara munca, dar aici are sens de joc de noroc). Spune: “In amandoua este mare pacat si sunt si unele foloase pentru oameni, dar in amandoua pacatul este mai mare decat folosul!”
(2:219)

Efectele daunatoare ale alcoolului sunt bine cunoscute de catre oameni, fie ca sunt ei invatati sau nu. Pentru a se putea intelege cum Islamul interzice ceea ce este rau si este permite ceea ce este bun, voi preciza efectele alcoolului asupra individului, atat efecte fizice cat si psihice si sociale.

1. Asupra stomacului si intestinelor- spre deosebire de alimente, alcoolul nu este digerat si metabolizat in stomac. O parte din el se resoarbe prin mucoasa gastrica si ajunge in circuitul sanguin, restul trece in intestinul subtire si prin resorbtie intestinala, direct in sange. La nivelul stomacului, alcoolul creste secretia sucurilor digestive, creand o senzatie de foame. Iritarea continua a peretilor gastrici poate produce gastrita (o inflamatie cronica a mucoasei stomacului).

2. Asupra ficatului - alcoolul este metabolizat la nivelul celulei hepatice, in bioxid de carbon si apa, inainte de a fi eliminat din organism.
Ficatul nu poate metaboliza insa decat cantitati mici de alcool, restul trecand prin sange si transportat catre alte organe importante (creier, sistem muscular). Suprasolicitarea cronica a celulei hepatice prin consum exagerat de alcool poate duce la ciroza hepatica (boala grava in care sunt distruse tesuturile hepatice sanatoase prin fibrozare si incarcare cu grasimi).

3.Asupra creierului - datorita absorbtiei rapide prin peretii stomacului, alcoolul patrunde direct in sange si de aici ajunge in cateva minute la creier. Avand un efect sedativ si depresiv, el incetineste activitatea creierului, impiedicand atat obtinerea de informatii cat si stcarea lor in memorie. Cantitatile mari ajunse la nivelul creierului produc halucinatii si chiar coma. La copii intarzie dezvoltarea intelectuala.

4. Asupra musculaturii - toti muschii sunt sub controlul creierului. Acest control este tulburat chiar si la ingurgitarea unor cantitati mici de alcool. Consumul excesiv sau frecvent de alcool duce la pierderea coordonarii muschilor si a capacitatii de reactie.

Efectele de scurta durata ale consumui de alcool
- scaderea capacitatii de a gandi limpide.
- alterarea memoriei.
- tulburari de vedere.
- scadera capacitatii de coordonare a miscarilor,evidentiata prin dificultati in mers,in statul in picioare si in mentinerea echilibrulului.
- varsaturi (voma).
- risc crescut de accidente prin lipsa de orientare in timp si in spatiu.
- coma alcoolica.
- deces.

Efectele de lunga durata ale consumui de alcool
- alcoolismul cronic,mergand pana la "delirium tremens" ( "nebunia alcoolica" )
- deteriorarea creierului,cu alterarea memoriei.
- ciroza hepatica.
- pancreatita.
- malnutritie.
- gastrita cronica,ulcer cronic sau duodenal.
- suferinte cardiace.
- scurtarea duratei vietii.
- moartea prin accidente legate de consumul de alcool.

Efectele alcoolului la locul de munca:
- reduce coordonarea si viteza de reactie
- slabeste vederea si auzul,
- altereaza gandirea si discernamantul
- schimbari bruste de dispozitie
- conflicte
- violenta

Efectele alcoolului asupra vietii sociale:
- tulburarea relatiilor interpesonale
- reducerea sentimentelor si responsabilitatilor
- neglijarea educatiei copiilor
- delicventa
- divort
- pierderea locuintei

Costurile alcoolului rezulta din:
- scaderea productivitatii si performanetelor
- utilizarea ineficienta a timpului de lucru
- intarzieri
- absenteism
- purtarea necorespunzatoare im colectiv
- indisciplina
- efecte negative asupra relatiilor cu publicul

Printre aceste efecte daunatoare se numara si acesta mentionat de Allah:

“90.O, voi ce care credeti! Vinul (vinul si prin analogie orice bautura spirtoasa cu efect asemantor), jocul de noroc, pietrele ridicate [idolii] si sagetile [pentru prezicere] sunt numai murdarii din lucratura lui Seitan. Deci feriti-va de ele ca sa izbanditi!
91. Doara Seitan doreste sa semene intre voi dusmanie si ura, prin vin si prin jocul de noroc, si sa va abata de la pomenirea lui Allah si de la rugaciunea [As-Salat]. Oare nu va veti opri voi [de la acestea]?”
(5:90-91)

In aceste 2 versete Allah accentueaza interzicerea alcoolului, atunci cand El mentioneaza ca alcoolul este legat de Al-Ansaab ( altare de piatra dedicate sacrificiilor pentru idoli, jinn) si Al-Azlaam ( sageti folosite pentru cautarea norocului sau aflarea unei decizii), care erau simboluri de shirk (politeism) si erau larg raspandite in peninsula Araba inainte de Islam. Allah le descrie a fi munca lui Sheitan, care este imoral si rau. Allah ne ordona sa le evitam deoarece sunt daunatoare si din punct de vedere religios, deoarece il impiedica pe credincios sa isi indeplineasca datoriile religioase prescrise de sharia , ca de exemplu rugaciunea sau dhikr (pomenirea lui Allah).

Alcoolul dunce la multe lucruri rele, si merita sa fie numit “mama tuturor relelor”- asa cum a fost descris de Profetul Muhammed (sallalahu aleihi wa salam) care a spus: “Alcool este mama tuturor relelor.” (hadith inregistrat de al-Albaani in al-Silsilah al-Saheehah, 1854). Profetul Muhammed (sallalahu aleihi wa salam) a mai spus: “Alcoolul este mama tuturor relelor, cel mai mare dintre pacatele mari. Oricine il bea poate ajunge sa comita incest cu mama lui, cu matusa sau unchiul lui.” (al-Albaani in al-Silsilah al-Saheehah, 1853)

Enciclopedia Britanica spune ca cele mai frecvente cazuri de abuz sexual impotriva rudelor: surori, mama, fiice se intampla sub influenta alcoolului.

Cercetarea moderna a demonstrat ca ceea ce se scrie despre beneficiile alcoolui asupra inimii este o greseala mare. Alcoolul nu dilata arterele care aduc nutritie inimii, asa cum se credea in trecut, dimpotriva dilata venele aflate sub piele, in timp ce arterele se contracta, datorita acumularii de grasime si colesterol in ele. Acestea duc la blocari de sange in inima, in special cand este vorba si de un fumator.

Alcoolul afecteaza si inima ca si muschi, pentru ca devine nefunctionala.

S-a mai spus ca aceste beneficii despre care se presupune ca aduc alcoolul, vin din fructele si alte substante din care este facut alcoolul, ca de exemplu struguri si mere etc. Dar aceste beneficii pot fi obtinute si din forma lor originala de fructe, fara a face alcool din ele.
In ceea ce priveste faptul ca “omul are simtul controlului asupra actiunilor sale si se poate opri din baut inainte sa divina beat”, aceasta este de fapt strategia lui Sheitan. Sheitan, treptat, il conduce pe om de la putin la mai mult, de la mic la mare, de la pacat la kafr. Acest lucru spune Allah in Traducerea Sensurilor din Coran:

“O, voi ce credeti! Nu urmati pasii lui Seitan! Aceluia care urmeaza pasii lui Seitan el ii porunceste ticalosia si lucrul oprit. Si de nu ar fi gratia lui Allah asupra voastra si mila Sa, nici unul dintre voi nu ar fi curat nicicand. Insa Allah curateste pe cine voieste El. Iar Allah este Cel care Aude Tottl [si] Binestiutor [Sami’, ‘Alim] (24:21)

Este foarte clar pentru cei care inteleg cum sunt oamenii si cum se apropie Seitan de ei, mai mult este si mai clar in cazul alcoolului si a celor care il beau.

Conforum unui proverb “La inceput o persoana bea un pahar de vin…apoi primul pahar ia o secunda, apoi paharul il ia pe om.”

Povestea incepe cu un sfat al doctorului sau a unui prieten de a bea un pahar de vin pentru a creste pofta de mancare, sau pentru al ajuta sa se relaxeze, sau incepe intre prieteni la o intalnire sociala, unde pahare de alcool sunt date din mana in mana. Incet, incet pana cand alcoolul devine parte din viata persoanei, iar respectiva persoana devine un sclav al intoxicatiei si al acoolului si il cauta precum o persoana bolnava cauta medicina.

“La inceput un pahar este baut de placere, iar un pahar este baut ca si remediu”

Se pot gasi remedii in primul pahar, fara a deveni beat, si putina relaxare si placere fara a isi pierde cunostiinta, si al doilea la fel, dar acum persoana respecvtiva cauta paharul de ieri. Atunci cand corpul devine obisnuit cu aceasta otrava, doza de alcool trebuie marita de fiecare data, pentru a se putea bucura de relaxarea si placerea din primul pahar. Apoi alcoolicul incepe sa bea in mod obisnuit, iar pofta lui de alcool creste din ce in ce mai mult. Singura garantie impotriva dependentiei este fara alcool deloc.
Aici se vede intelepciunea Islamului care interzice chiar si putinul alcool, deoarece putin duce la mai mult, iar mai mult la foarte mult.
Asa cum zicea un poet: “Nu crede ca putin este neimportant, deoarece si muntii sunt formati din mici pietre.”

De ce Islamul le cere musulmanilor sa stea departe de alcool pentru ca devotamentul lor religios sa fie sigur? De ce nu explica doar cat de periculos este si lasa la alegerea oamenilor?

Aceasta intrebare este o intrebare deseori pusa de nemusulmani. Este bine stiut ca oamenii nu sunt la fel, si nu au acelasi grad de intelegere a ceea ce este sanatos sau daunator pentru om, iar nivelul lor de vointa nu este la fel, atunci cand vine vorba de aceasta alegere.

Comportamentul indivizilor nu poate fi controlat daca lucrurile sunt lasate la alegerea fiecaruia.

Daca lucrurile sunt lasate la alegerea fiecaruia, pericolul care rezulta din bautul unei persoane de alcool nu poate fi limitat doar la cel care il bea, pentru a putea fi lasat la alegerea lui. Acest pericol se reflecta asupra tuturor. Boala care rezulta din alcool slabeste societatea ca si intreg. Productivitatea unei persoane baute scade, iar acest lucru ii afecteaza si pe ceilalti. Economia este afectata deoarece sunt bani cheltuiti pentru vindecarea lui. Mai mult exista si crime rezultate din aceasta dependenta. Intr-un raport al Organizatiei Mondiale de Sanatate asupra crimelor din 30 de tari, 86% din crime si 50% din violuri sunt facute sub influenta alcoolului.

Mai mult la aceasta intrebare se poate raspunde si asa: de ce nu le explicam oamenilor cat de rau este furatul si apoi sa ii lasam pe ei sa aleagea, fara nici o pedeapsa . Acelasi lucru se poate aplica si crimei sau mitei. Dar apoi societatea ar deveni foarte periculoasa
Principalul motiv pentru care oamenii se indeparteaza de religia lui Allah, si se intorc impotriva legilor Lui, este tocmai aceasta idee-idea ca oamenii pot fi lasati fara a fi nevoiti sa urmeze nici o lege sau interzicere, chiar daca aderarea la aceste legi inseamna supunere fata de Allah (‘uboodiyyah) in cea mai simpla forma. Acesta este dreptul Creatorului, El este Cel care ne-a creat. Allah spune in Traducerea Sensurilor din Coran:

“Oare omul isi inchipuie ca el va fi lasat in voie?” (75:36)

Oare omul isi inchipue ca Allah il va lasa singur, fara nici o obligatie sau legi, ca El il va ignora in mormantului lui, fara inviere, fara judecata? Atunci care ar mai fi scopul servirii Lui, daca nu exista nici o lege, nici o rasplata sau pedeapsa? Atunci cum ar ajunge omul in Paradis?
Sus In jos
http://despre-islam.blogspot.com/
 
Bauturile alcoolice
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: HALAL SI HARAM-
Mergi direct la:  
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente