SOAPTELE LUI SHEITAN
Allah spune in Sfantul Coran: <> (Traducerea sensurilor din Coran 2:34).
Cand Sheitan a fost intrebat de ce nu s-a prosternat, a spus ca el este mai bun, deoarece a fost creat din foc, iar Adam a fost creat din lut: “ L-a intrebat:” Ce te-a oprit sa te prosternezi, cand ti-am poruncit?” A raspuns: “Eu sunt mai bun decat el! Pe mine m-ai facut din foc, iar pe el l-ai facut din lut!” (Traducerea sensurilor din Coran, 7:12).
Atunci Sheitan a cerut un timp pana in Ziua Judecatii pentru a-I ispiti pe majoritatea urmasilor lui Adam. Allah spune: <> (Traducerea sensurilor din Coran 7:62).
Soaptele lui sheitan se numesc waswaas, iar Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ne-a avertizat asupra acestor soapte: “Sheitan vine la voi si spune: “Cine v-a creat cutare si cutare? Cine a creat cutare si cutare? Pana cand spune: “Cine l-a creat pe Domnul tau? Daca aceste lucruri se intampla cu voi, cereti refugiu la Allah si renuntati la aceste ganduri. (Bukhari)
Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ne-a invatat 2 lucruri importante:
1.A cauta refugiu la Allah:
“Si daca vreodata Seitan te imboldeste, ispitandu-te la rau, cauta refugiu la Allah, caci El este Cel care Aude Totul [si] Binestiutor “ (Traducerea sensurilor din Coran, 7: 200)
“E’udzu, bikelimatillahit-tammetil-letii la iugeauizuhunna berrun ue la fagirun min serri ma khalaq, ue bera-a ue dzera-a, ue min serri ma ienzilu mins-sema-i ue min serri ma ia’rugiu fiha, ue min serri ma dzara-a fil-erdi, ue min serri ma iekhrugiu minha, ue min serri fitenil-leili uen-nahari, eu min serri kulii tariqin illa tariqan ietruqu bikhairin ia rahman.”
“Caut dapost in perfectiunea Cuvintelor lui Allah pe care nici un credincios sau necredincios nu le poate incalca de raul pe care El l-a creat, l-a facut si l-a faurit. Caut adapost de raul care coboara dinspre cer si de raul ce se ridica spre el. Caud adapost de raul care e raspandit in pamant si de raul care tasneste din el, si cat adapost de raul din zi si din noapte si de aul celui ce ne viziteaza noaptea, in afara de cel care ne aduce binele, O , TU, Cel Milostiv!”
--------------------------------------------------------------------------------
2.A ne intoarce spatele lui Seitan si a face lucruri utile:
Companionii Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) au venit la el plangandu-se de dubiile si de waswaas-urile de care sufereau.
Este relatat ca Abu Hurayrah (Allah sa fie multumit de el) a spus: “ Unii dintre companionii Mesagerului lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) au venit la el si au spus, “ Am gasit in noi ganduri cumplite. “ El a intrebat, “Este adevarat acest lucru?” Acestia au raspuns, “Da”. Atunci Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a raspuns: “Aceasta este credinta adevarata.”
Ceea ce a vrut sa spuna prin “credinta adevarata” este faptul ca ura aratata pentru aceste waswaas si respingerea lor este un sem de credinta.
Seitan vine doar la cei credinciosi, iar in ceea ce priveste cu cel kaafir, el se duce la el precum doreste si nu se limiteaza la waswaas, mai degraba se joaca cu el.
Nu putem avea niciodata dubii asupra faptului ca intregul univers este intr-o stare de supunere fata de Allah si nimeni din univers nu are putere.
<<22. Spune:” Chemati-I pe aceia care voi ati pretins [ca ar fi divinitati] afara de Allah! Ei nu stapanesc nici cat greutatea unui fir de colb in ceruri si nici pre pamant. Ei nu au nici o parte la acestea, iar El nu are nici un ajutor intre ei!”
23. “Si nu este de nici un folos mijlocirea la El, afara de aceia carora El le ingaduie, iar cand frica este indepartata din inimile lor, atunci zic ei: “ Ce a spus Stapanul vostru?” Si ei raspund: “Adevarul! El este Cel mai Inalt si mai Mare!”>>
(Traducerea sensurilor din Coran, 34:22, 23)
Cum sa ne aparam de seitan?
In primul rand aderarea la Coran si la Sunna, departarea de la cai gresite, deoarece pentru fiecare cale exista un seitan care cheama oamenii la ea. Asadar trebuie sa respectam credinta, cuvintele, actele de adorare si legile care vin de la Allah si sa ne abtinem de la ceea ce El a interzis.
<<” O, voi cei care credeti! Intrati in Islam pe deplin si nu urmati pasii lui Seitan, caci el va este dusman invederat!” (traducerea sensurilor din Coran, 2: 208)
Cel care renunta la o parte din Islam, urmeaza pasii lui Seitan.
Prin aderarea noastra la Coran si Sunna il enervam pe Seitan. Muslim a relatat de la Abu Hurayrah: “Atunci cand fiul lui Adam recita un verset din Coran si se prosterneaza, Seitan se retrage spunand: “Fiulului lui Adam i-a fost poruncit sa se prosterneze si s-a prosternat, asadar Paradisul va fi al lui, Mi-e mi-a fost poruncit sa ma prosternez si nu am ascultat , asadar Iadul va fi al meu.” (Muslim)
Apoi trebuie sa cautam refugiul la Allah de la toate lucrurile rele. Islamul ne invata sa cautam acest refugiu in anumite situatii precum :
- Atunci cand intram la baie: [Bismillah] Allahumme innii auudzu bike minel-khubthu uel-khaba-ithi.” “In numele lui Allah! O, Allah, caut adapost la Tine de necurat si necurate!”
- Atunci cand suntem nervosi: ““A’oodhu Billaahi min al-Shaytaan ir-rajeem” “Caut adapost la Allah de Satana cel Alungat!”
- Atunci cand ne oprim intr-un loc strain: “E’udzu bi-kelimatillahit-tammeti min serri ma k-haleq. “Caut adapost in perfectiunea Cuvantului lui Allah de raul pe care El l-a creat!”
- Atunci cand incepem sa citim din Coran: ““A’oodhu Billaahi min al-Shaytaan ir-rajeem” “Caut adapost la Allah de Satana cel Alungat!”
sursa:turntoislam