Religia islamica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan -

In jos 
AutorMesaj
Manal
Moderator
Moderator
Manal

Numarul mesajelor : 43

Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan - Empty
MesajSubiect: Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan -   Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan - Tiny-b10Vin 03 Dec 2010, 00:16

Salam aleikom wa rahmatulah wa barakatuhu,

~Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan-~ lectura de fratele Abu Mussab Wajdi Akkari, tradusa in lb romana

INTRODUCERE:

Toata Slava i se cuvine lui Allah cel Atotputernic, ii cerem lui Allah sa ii preamareasca numele Profetului Muhammed (salla Allahu alaihi wa salam), al companionilor si al celor care ii urmeaza calea cea dreapta pana in Ziua Judecatii

Frati si surori in Islam Allah cand a creat lumea, in intelepciunea Lui nu ne-a lasat singuri, nu veti fi lasati sa traiti fara un scop in viata, fara a avea un obiectiv si fara un test

Si Allah ne-a dat fiecaruia o inima si vazul si auzul, iar Allah a spus despre ele in Coran

"Cu adevarat veti fi intrebati despre auzul, vazul si inima"

Conditia inimii fiecaruia este un aspect foarte important si este un aspect des neglijat de catre musulmani, ne concentram pe aspectul exterior al vietii, care este important, cum am spus mai devreme, dar esuam sa ne ocupam de inima noastra, care este atacata de catre dusmanul nostru

Dusmanul nostru....daca cautati cuvantul "dusman" in dictionar are intelesuri puternice spune:
-o persoana care doreste sa te raneasca,
-o persoana care te contrazice
-o persoana caruia ii place sa iti faca rani, pagube
-o persoana care nu iti doeste binele si iti doreste distrugerea

iar dusmanul in cazul nostru, exceptie dusmanii nostrii fizici pe care ii avem, avem un dusman mult mai periculos, un dusman personal, pe care trebuie sa il invigem pentru a fi invingatori, deci iti invingi dusmanii la un nivel fizic atunci musulmanii ar putea sa isi invinga dusmanii la un nivel mondial, iar aici esuam. Ne concentram pe partea materiala si nu ne uitam la inimile noastre pentru a vedea daca inimile noastre sunt printre cei despre care Allah a spus

"Intr-o zi in care nici o avere si nici un copil nu iti vor aduce nici un beneficiu exceptie cel care vine la Allah cu inima curata"

Asta este, bani, copii, luxul din viata noastra nu ne va fi de folos in Ziua Judecatii, exceptie cel care vine la Allah cu inima curata. Atunci copiii pot fi un beneficiu pentru ca si-a crescut copiii in credinta si pentru ca inima lui este curata, iar asta este valabil si pentru femeie
iar averea ii va fi un beneficiu pentur ca acei bani au fost cheltuiti in mod chibzuit, in mod islamic, atunci va avea un beneficiu daca inima este curata

Dar toate acestea fara o inima curata, atunci va fi marea pierdere, care nu mai poate fi rezolvata, atunci vei fi concediat. La fel precum faci niste greseli la lucru, iar sefului tau nu ii mai place si te pune sa iti semnezi demisia, dar este sfarsitul vietii?

Alhamdulillah sunt multe locuri de munca, mai devreme sau mai tarziu iti vei gasi un loc de munca...viata continua...asa se zice
viata continua, dar cand mori si dai gres in Ziua Judecatii, viata nu mai merge inainte, fie esti in Paradis, fie in Iad

De asta este foarte important cum ai grija de dusmanul tau astazi
Acest dusman...dreptcredinciosii s-au chinuit sa ii recunoasca capcanele, asa cum un frate vorbea cu mine (Allah sa il rasplateasca!)

Nu trebuie sa sti doar cine este acest dusman, trebuie sa sti si modul in care te ataca, de unde vine

De exemplu ai o casa, iar la usa din spatele casei ai incuietoarea stricata si sti ca pe strada ta sta un hot. Cunoscand acel hot nu te va ajuta sa nu iti fie casa furata, ce va preveni ca acel hot sa iti fure din casa?

Cunoscand hotul care iti este vecin si reparand incuietoarea stricata, asigurandu-te ca nu va putea intra prin usa din spatele casei, nu va putea intra prin usa din fata casei, poti pune un geam special care nu poate fi spart sau poti sa angajezi paza de corp sau niste camere de filmat,
niste mijloace de protectie. Doar atunci iti poti proteja casa de hot, dar, doar simplu fapt ca sti cine este acel dusman fara sa sti cum te ataca este degeaba si vom incerca in aceasta lectura sa discutam despre acest dusman al nostru cum a inceput, care este scopul lui, care ii sunt capcanele si cum ne aparam

Cum putem sa scapam de capcanele lui? de Sheitan (satana)?

Cautam refugiu la ALlah

Sheitan...oamenii au intelesuri gresite despre Sheitan

este ca o idee?

este un concept?

este fiinta fizica?

vreti sa ghiciti? fie stiti, fie nu

Este Iblis o fiinta fizica? focul nu este fizic?

incerc sa faca o relatie intre idee, ceva ce este intangibil si ceva ce este fizic, fie ca este

Ideea este ca el este de fapt un djin Allah spune:

“Si l-a creat pe djinn din foc curat, fara fum” [55:15].

Sheitan este dintre djinni, iar djinni sunt o creatie a lui Allah la fel de responsabili in Ziua Judecatii asa cum suntem noi oamenii si oamenii si djinni au fost creati cu scopul adorarii lui Allah

“Eu nu i-am creat pe djinni si oameni decit pentru ca ei sa ma adore” [51:56]

asa cum tu esti tras la raspundere in Ziua Judecatii asa sunt si djinnii

Sheitanii pot fi si dintre djnni si dintre oameni, iar Iblis este dintre djnni

Sus In jos
http://despre-islam.blogspot.com/
Manal
Moderator
Moderator
Manal

MesajSubiect: Re: Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan -   Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan - Tiny-b10Lun 06 Dec 2010, 05:57

Dusmanul dreptcredincioslui -Sheitan- Abu Mussab Wajdi Akkari

partea 2

Allah a spus despre incidentul care a avut loc intre Allah, Iblis si Adam in mai multe locuri din Coran...sunt sigur ca daca ati citit Coranul macar o singura data ati gasit relatat despre acest incident in mai multe locuri

Astazi voi vorbi despre cel relatat in surah (capitolul) Al Araf, cateodata este relatat in mai multe sure

Allah spune (Traducerea Sensurilor Coranului):

Noi v-am creat si v-am dat chip si le-am zis apoi îngerilor: "Prosternati-vã înaintea lui Adam!" Si s-au prosternat ei, afarã de Iblis, care nu a fost printre cei care s-au prosternat.

L-a întrebat: "Ce te-a oprit sã te prosternezi, când ti-am poruncit?" A rãspuns: "Eu sunt mai bun decât el! Pe mine m-ai fãcut din foc, iar pe el l-ai fãcut din lut!"

A grait [Allah]: “Coboarã de aici, ca sã nu te mai arãti semet aici! Deci iesi afarã si tu vei fi dintre cei vrednici de dispret!”.
asta este discutia intre Allah si Iblis

A rãspuns: "Dã-mi un rãgaz pânã în Ziua când vor fi înviati [din morti]!"

A grãit [Allah]: "Vei fi dintre aceia cãrora li se va da pãsuire!"

A zis [Iblis]: "Pentru cã m-ai ademenit, îi voi pândi pe ei pe drumul Tãu cel drept Si îi voi împresura în valuri, din fatã si din spatele lor, de la dreapta si de la stânga lor, si nu-i vei afla pe cei mai multi dintre ei multumitori”.

aceste versete sunt traduse astfel

Noi v-am creat si v-am dat chip si le-am zis apoi îngerilor: "Prosternati-vã înaintea lui Adam!" Si s-au prosternat ei, afarã de
Iblis, care nu a fost printre cei care s-au prosternat.

Allah l-a intrebat: "Ce te-a oprit sã te prosternezi, când ti-am
poruncit?"

asta a fost primul act de neascultare facut pentru prima data, primul act de ignoranta a fost facut de Iblis

el a spus: "eu sunt mai bun ca el, pe mine m-ai facut din foc, iar pe el l-ai facut din lut"

si in cazul in care ne-musulmanii va vor intreba pentru ca unii ne-musulmani vor spune "cum de Adam nu l-a ascultat pe Allah, dar nu este un necredincios, iar Iblis nu l-a ascultat pe Allah si este un necredincios?

Daca va gandeti fara a avea cunostiinte atat Adam cat si Iblis, amandoi nu l-au ascultat pe Allah. Adam a fost iertat si i-a dat permisiunea de a intra in Paradis, a fost tatal creatiei, a fost profetul lui Allah. Situatia lui a fost rezolvata, dar situatia lui Iblis nu. Care este diferenta?

Sunt acele cuvinte ale lui Iblis. Adam, atunci cand nu l-a ascultat pe Allah a recunoscut ca a facut o greseala, nu? nu i-a spus lui Allah: "de ce mi-ai spus sa nu mananc din copac?" asa cum a facut Iblis

Iblis a spus: "de ce imi spui sa ma prosternez in fata lui Allah? sunt mai bun ca el"

Il acuza pe Allah ca i-a dat un ordin gresit, nu poti spune ca esti mai bun decat altceva, altfel Allah nu te-ar mai fi pus sa te prosternezi in fata lui

Acea acuzatie si aroganta impotriva intelepciunii lui Allah i-a adus o vesnicie in focul Iadului. Asa a fost el blestemat, incepand cu acea zi
din cauza atitutidinii lui, in timp ce Adam nu a fost asa el s-a intors la Allah si s-a cait

Aceasta este diferenta

Iblis i-a spus: "eu sunt mai bun ca el, pe mine m-ai creat din foc, iar pe el din lut"

dar nu a fost un raspuns bun

iar Allah a spus: "Coboarã de aici, ca sã nu te mai arãti semet aici adica din Paradis

"Deci iesi afarã si tu vei fi dintre cei vrednici de dispret!”

Iar apoi Iblis a spus: "Dã-mi un rãgaz pânã în Ziua când vor fi înviati [din morti]!"

ragaz, o amanare

Iar Allah i-a acordat aceasta cerere, i-a dat o amanare pana in ziua invierii, nu a vrut ca totul sa fie terminat, a vrut sa ne aduca in capcanele lui
si sa ne duca si pe noi in Iad, iar in intelepciunea lui Allah, El a permis acest lucru

"Vei fi dintre aceia cãrora li se va da pãsuire!"

A zis [Iblis]: "Pentru cã m-ai ademenit, îi voi pândi pe ei pe drumul Tãu cel drept

Si îi voi împresura în valuri, din fatã si din spatele lor,de la dreapta si de la stânga lor, si nu-i vei afla pe cei mai multi dintre ei multumitori”.

Asta a fost provocarea pe care a adus-o Sheitan si asta este realitatea in care traim astazi, chiar astazi traim aceasta realitate, sheitan ne sopteste fiecaruia, este pe langa noi, umbla prin fiinta umana asa cum sangele umbla prin vene, asa cum Profetul Muhammed (salla Allahu alaihi wa sallam) a spus

Asta inseamna ca toti vor fi distrusi?

Nu, pentru ca Allah spune: "nu vei avea autoritatea asupra sclaviilor mei"

Cu cat esti un sclav al lui Allah, cu atat Sheitan nu va avea autoritate asupra ta, vei avea controlul, poate iti va sopti cateodata sau iti va spune sa faci ceva, il vei urma cateodata, dar nu supunere totala in fata lui, cand renunti de tot, asa cum fac unii oameni astazi, incepand cu necredinciosii si chiar si musulmani au renuntat la intreaga lupta cu sheitan

"vrei sa ma duci acolo, du-ma, vrei sa ma lasi aici, stau"

Sheitan le conduce vietile

Dar asta pentru ca au atasamentul lor fata de Allah, daca am fi conectati cu Allah asa cum trebuie, atunci nu s-ar intampla asa asta nu s-ar intampla pentru ca Allah a promis, iar Allah nu isi retrage promisiunea

Sheitan nu va avea stapanire asupra slavilor lui Allah

Frati si surori in Islam trebuie sa ne reevaluam in baza acestor fapte. esti un servitor bun?

faci rugaciunea pentru ca simti ca cineva iti pune un pistol la tample?

esti o persoana care se simte impovarata din cauza faptelor de adorare?

esti o persoana caruia nu ii place sa traiasca in conformitate cu Islamul?

esti o persoana care nu simte placerea credintei?

simti toate astea dupa ce sti ca aceasta este religia adevarata?

daca o persoana are aceste caracteristici inseamna ca nu este un servitor bun atunci este bolnav si la fel cum iti tratezi boliile si afectiunile,
la fel ar trebui si cu inimile noastre cand stim ca avem o problema, trebuie sa o reparam si parte din aceasta reparatie o vom discuta in aceasta lectura

Motivul pentru care nu suntem pe calea cea dreapta este din cauza lui Sheitan, care are o astfel de autoritate asupra noastra

Care este scopul lui?

Allah spune: "Si nu urmati pasii lui Seitan, cãci el vã este dusman mãrturisit. El vã porunceste numai rãul si ticãlosia"

Scopul lui este sa te duca in Iad. De ce?

Pentru ca si el merge in Iad, iar asta e atitudinea celor care pierd

Poate va amintiti cand erati in scoala... cateodata copiii se inteleg sa copieze la lucrari si se intampla ca unul sa fie prins de profesor
si nu vrea sa fie singurul prins si spune: "si el copiaza, si el copiaza, uitati-va in penarul lui, in ghiozdanul lui" si spune: "oricum sunt prins, sa fie si ei prinsi"
este un pierzator

Daca ar fi avut intentia pentru Allah incercand sa ii opreasca din copiat, dar nu asta este intentia lui. El vrea sa te doboare si pe tine

Sheitan a pierdut si vrea sa ne traga si pe noi dupa el
Sus In jos
Manal
Moderator
Moderator
Manal

MesajSubiect: Re: Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan -   Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan - Tiny-b10Lun 13 Dec 2010, 01:56

Capcanele lui Sheitan-partea 3- din lectura "Dusmanul Dreptcredinciosului" de fratele Abu Mussab Wajdi Akkari

ll vei lasa sa castige? ti-ai lasa dusmanul sa castige?

Nici gand, el este dusmanul tau. Allah spune: "El va este dusman voua" ...sunt cuvinte foarte puternice
dusmanul vostru si v-am dat definitia mai devreme: cineva care va doreste raul, cineva care vrea sa va distruga, asta este Sheitan

Cum ne pacaleste?

In multe moduri, nici nu le poti enumara pe toate, dar invatatii au incercat sa le combine intr-un fel, vom discuta maniera lui Ibn Kaim, dar inainte vom discuta in termeni generali despre capcanele lui:

Numarul 1: exagerarea unui aspect in comparatie cu alte aspecte, iar acest lucru este facut atat personal cat si colectiv, te poate prinde singur, sau poate prinde un grup de musulmani

In ceea ce priveste partea individuala: multe pacate vs rugaciune

Ce va face?

El va veni si iti va spune: "Rugaciunea ta este buna, vad ca te rogi la timp, ajungi devreme la moschee, ai concentrare in rugaciune" poate ca ai concentrare in rugaciune, poate ca nu ai, dar iti va spune ca ai si ca totul este bine apoi iti va spune: "uita-te la ceilalti, el nu vine la rugaciune, el face asta, el nu se mai roaga, tu esti bine, deci pacatele pe care le faci nu se pun" pentru ca Profetul Muhammed (salla Allahu alaihi wa salam) a spus ca pacatele vor fi sterse intre rugaciuni si va veni si iti va spune ca deoarece tu faci acest act de adorare pacatele tale multe sunt in regula, pentru ca rugaciunea ta este buna, dar apoi avem o problema mare. Stiti care este problema?

Allah spune in Coran: "Rugaciunea va previne de la pacate"... daca rugaciunea ne previne de la pacate cum putem sa facem rugaciunea bine
si sa ne gandim ca rugaciunea ne va salva? Nu merge pentru ca daca ajungi la un moment unde faci multe fapte rele, atunci rugaciunea ta nu este buna.

Intelegeti ce spun?

Dar el va va pacali, daca nu stiti. Sa nu credeti chiar daca rugaciunea voastra este buna, postul vostru este bun, ati facut o data in viata Hajj (pelerinaj) si ati plans in timpul hajj-ului si ati spus gata pacatele tale au fost iertate...nu credeti ca este bine sa continuati in a-L neasculta pe Allah in ceea ce priveste pacatele minore gandind ca datorita celorlalte fapte bune... oamenii va vor da dovezi, nu doar ca au ideologi gresite
aduc dovezi din Coran si din Sunnah

"Cu adevarat faptele bune le sterg pe cele rele"

Asa este, nimeni nu poate nega asta, dar inseamna asta ca poti continua sa faci pacate cu acea mentalitate?
Asta inseamna ca daca ai cazut in pacat din cauza slabiciunii, atunci Allah prin mila Lui v-a dat o cale de iesire... sa facem fapte bune si nu vom avea grija celor rele, prin cainta ele vor fi sterse, prin iertare ele vor fi iertate, iar prin faptele bune, la fel vor fi sterse este o cale pentru cei care se intorc la Allah, nu pentru toata lumea

Al doilea mod prin care ne pacaleste este sa-ti spuna: "sa fi o persoana buna"

"esti o persoana buna, respecti oamenii, nu minti, nu inseli" (ceea ce avem astazi printre musulmani) si vei gasi o persoana care la exterior arata ascultator, dar in realitate este un sclav foarte rau si am intalnit astfel de persoane care te mint, te inseala orice, pacate mari, dar la exterior arata ca o persoana ascultatoare de Allah.

Aceste persoane fac mult rau celor care doresc sa urmeze calea profetului Muhammed (salla Allahu alaihi wa salam) pentru ca nu asa ar trebui sa se intample si deschide drumul pentru ceilalti, care ar spune: "eu sunt mai bun ca el, eu nu fac astfel de lucruri, dar eu nu mint, nu insel, tratez oamenii bine, deci eu sunt mai bun decat el si atunci nu mai trebuie sa fac celalalte lucruri" pe care Allah le-a facut obligatorii pentru noi.

Intelegeti?

Si va incerca sa pacaleasca o persoana prin a fi bun cu ceilalti, renuntand astfel la alte lucruri care fac parte din drumul lui Allah

Al treilea mod: intentiile bune, fara invidie

Ai intentii bune fata de musulmani... iti va spune: "tu nu invidiezi pe nimeni, alhamdulillah le doresti binele fiecarui frate, sora
vrei ca toata lumea sa prospere"

"credinta se afla in inima" si auzi asta de la multa lume ...nu se roaga, nu tine post, nu isi aduce aminte de Allah, dar daca il intrebi despre Islamul lui, va spune: "credinta mea se afla in suflet, inima mea este mare, credinta mea este mare", vor spune astfel de lucruri

Daca inima ta este curata, atunci si corpul tau este curat..."Cu adevarat in corp se afla o bucata de carne, daca este curata, atunci intreg corpul va fi curat", comportamentul tau va fi bun, daca inima ta este corupta, atunci intreg corpul va fi corupt. Asadar nu ne concentram in a a avea intentii bune si a nu simti invidie fata de ceilalti musulmani cu premisa ca putem lasa lucrurile pe care Allah le-a lasat obligatoriu pentru noi ...fiecare dintre noi stie despre ce vorbesc... si sti cum se poate aplica in cazul tau ...si eu stiu cum se poate aplica si in cazul meu

Al patrulea mod: invatarea Coranului

Tajweed, tajweed, tajweed, tajweed...."frate trebuie sa pronunti litera asa, nu, asa, exact asa", dar fratele nu are nici o legatura cu Coranul, nici in comportamentul lui, nici in viata lui, nici in implementare, nimic, dar cand il auzi recitand Coranul... pe Allah tajweed lui este incredibil

Cu ce te va ajuta asta in Ziua Judecatii? Avem hadithul profetului (salla Allahu alaihi wa salam) si versetul din Coran, care spun ca aceea persoana va avea probleme mai mari decat o persoana care nu sti Coranul si nu poate recita la fel de bine pentru ca daca sti 10 versete si le practici in viata ta este mai bine decat sa inveti 600 si ceva de versete si sa nu traiesti in conformitate cu ele. Intelegeti?

Asta este o conceptie gresita si o capcana mare a lui Sheitan, oamenii vor fi preocupati mult mai mult cu Tajweed fiecaruia, cat de bine o face
care este laudabil...nu spunem ca trebuie sa abandonati Tajweed, trebuie sa recitati Cartea lui Allah corect, dar nu in asta consta intreaga credinta. Avem Hafid, Hafid, Hafid...."Hafid spune-mi ceva din Cartea lui Allah"...."nu stiu, dar sunt un Hafid"

Si ai intalnit astfel de persoane, ii sfatuiesti...un frate facea ceva in moschee, m-am dus la el si l-am sfatuit si mi-a spus: "frate, eu am invatat Coranul"; i-am spus: "ai invatat Coranul si totusi respingi sfatul?" tu ar trebui sa fi primul sa practici asta inainte ca eu sa te sfatuiesc"

Si daca nu ai sti si cineva te-ar sfatui ar trebui sa fi umil pentru ca Cartea lui Allah te face umil si sa spui Barak Allahu fik, Jazak Allahu khair si sa pui in practica, dar respingi hadithul, respingi indrumarea profetului Muhammed (salla Allahu alaihi wa salam) si apoi spui: "frate eu am invatat Coranul" adica ai grija. Aceasta persoana a cazut in capcana lui Sheitan

Atunci cand vreti sa va invatati copiii... stiu ca fratilor le place sa isi invete copiii cum sa recite Coranul este excelent, dar nu abandona partea cu implementarea, nu ii scoatem afara din Tafeer, lasati-i sa memoreze cartea lui Allah, avem nevoie de ei, dar asigurati-va ca va ocupati si de ce zice Coranul, ce ne invata Allah, cum inteleg versetele si sa le puna in practica.

Asta este cel mai bine, asa ne putem apara de Sheitan, impotriva capcanelor lui exagerand un aspect si lasand celalalte

Sa trecem la comunitate.

Ca si o comunitate va prinde un grup de frati si el va spune sa formeze un grup: "de ce nu faceti un grup si va numiti...(nu va voi da nume)
numiti-va cum vreti... ceva, ceva ....si ar trebui sa va imbracati asa si ar trebui sa aratati asa si ar trebui sa va concentrati asupra acestuia, asta va fi tema voastra, asta va fi credinta noastra, vom face lucrul X in cutare zile de atatea ori, iar intreaga concentrare va fi asupra unui singur aspect al credintei, asta este, acestea sunt indrumarile fie esti cu noi, fie impotriva noastra
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan -   Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan - Tiny-b10

Sus In jos

Dusmanul dreptcredinciosului -Sheitan -
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Soaptele lui Sheitan

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: AQEEDAH-
Mergi direct la:  
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente