Religia islamica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Miracolul Quranului in astronomie

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

Miracolul Quranului in astronomie Empty
MesajSubiect: Miracolul Quranului in astronomie   Miracolul Quranului in astronomie Tiny-b10Mier 10 Iun 2009, 02:59

. Aceia care vor intra în Rai înainte de Ziua Judecăţii
Primul om care a intrat în Rai a fost tatăl omenirii, Adam (Fie pacea lui Allah asupra sa!):
„Şi zis-am Noi: «O, Adam, sălăşluieşte tu împreună cu soaţa ta în această grădină! Mâncaţi din ea pe îndestulate, ori de unde voiţi, dar să nu vă apropiaţi de acest pom, pentru ca să nu fiţi dintre cei nedrepţi!»“ (Coran 2: 35).
Atotputernicul a spus:
„Iar tu, o, Adam! Sălăşluieşte tu împreună cu soaţa ta în Rai! Mâncaţi voi de oriunde voiţi, însă nu vă apropiaţi de acest pom, căci altfel veţi fi dintre cei nelegiuiţi!“ (Coran 7: 19).
Dar Adam l-a nesocotit pe Allah şi a mâncat din pomul din care Allah i-a poruncit să nu mănânce, astfel că Allah l-a trimis din Grădina Raiului în această lume de durere şi tristeţe:
„Noi am încheiat un legământ cu Adam mai înainte, însă el l-a uitat şi Noi nu am aflat în el tărie. Şi când Noi le-am zis îngerilor: «Prosternaţi-vă dinaintea lui Adam!», s-au prosternat ei, afară de Iblis, care s-a împotrivit. Atunci am zis Noi: «O, Adam, acesta vă este vrăjmaş ţie şi soaţei tale. [Fiţi cu grijă] să nu vă scoată pe voi din Rai şi să fii tu nefericit! El este pentru tine, pentru ca să nu-ţi fie foame în el şi să nu fii gol, pentru ca să nu-ţi fie ţie sete în el şi să nu te lovească dogoarea soarelui». Şi l-a ispitit pe el Şeitan, zicându-i: «O, Adam, vrei tu să-ţi arăt pomul veşniciei şi împărăţia care nu piere?». Şi au mâncat ei doi din el şi li s-a arătat goliciunea lor şi au început să coasă, pentru a se acoperi, frunze din Rai. Adam s-a revoltat, aşadar, împotriva Domnului său şi a ajuns în rătăcire. Apoi l-a ales pe el Domnul său, l-a iertat pe el şi l-a călăuzit. El a zis: «Coborâţi amândoi din el [din Paradis]! Vă veţi fi toţi duşmani unul altuia! Apoi, dacă va mai veni la voi o călăuzire din partea Mea, acela care va urma calea Mea cea dreaptă nu va rătăci şi nu va fi nefericit.“ (Coran 20: 115-123).
De asemenea, Trimisul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a văzut Raiul. Bukhari relatează de la Imran ibn Hudayn (Allah să fie mulţumit de el!) că Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Am văzut Raiul şi am văzut că majoritatea locuitorilor săi este alcătuită din săraci. Şi am văzut Iadul şi am văzut că majoritatea acolo este alcătuită din femei“.
Printre cei care vor intra în Rai înainte de Ziua Judecăţii sunt martirii. Muslim relatează că Masroq (Allah să fie mulţumit de el!) a spus că l-a întrebat pe Abdullah ibn Mas’ud de acest verset:
„Să nu crezi că cei care au fost ucişi pe calea lui Allah [martirii] sunt morţi! Dimpotrivă, ei sunt vii la Domnul lor şi sunt bine dăruiţi [din roadele Raiului]“ (Coran 3: 169).
El (Abdullah ibn Mas’ud) a spus: „Şi noi am întrebat şi Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: «Sufletele lor sunt în burţile unor păsări verzi şi au lumina suspendată de la Tron. Se plimbă pe unde vor prin Rai şi apoi se adăpostesc în acele lumini. Domnul va veni pe neaşteptate la ei şi va spune: 'Doriţi ceva?'. Ei vor spune: 'Ce ne putem dori, când ne plimbăm pe unde vrem prin Rai?'. Allah va veni şi îi va întreba acelaşi lucru de trei ori. Văzând că nu li se va permite să rămână tăcuţi, ei vor spune: 'Doamne, ne putem întoarce în timpurile noastre, să mai fim o dată omorâţi pentru Tine?'. Când Allah Atotputernicul vede că ei nu au nicio dorinţă sau nevoie, îi va lăsa aşa cum sunt»“.
Oricui moare îi va fi arătat locul unde va merge − Raiul sau Iadul −, dimineaţa şi seara. Muslim relatează de la ibn Umar (Allah să fie mulţumit de el!) că Trimisul lui Allah a spus: „Când unul dintre voi moare, îi este arătat locul unde va merge (în Rai sau în Iad), dimineaţa şi seara. Dacă este unul dintre oamenii Raiului, îi va fi arătat locul din Grădină, ca unul dintre oamenii Raiului, iar dacă este unul dintre oamenii Iadului, îi va fi arătat locul său în Iad, ca unul dintre oamenii Iadului, şi i se va spune: «Acesta este locul tău până ce Allah te va învia în Ziua Judecăţii»“.
Sus In jos
https://religia-islamica.forumgratuit.ro

Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Miracolul nasterii lui Isus(aleyhi salaam)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: IMPORTANTA SI FRUMUSETEA CORANULUI-
Mergi direct la:  
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente