Subiect: Miracolul nasterii lui Isus(aleyhi salaam) Sam 09 Ian 2010, 13:52
Pacea sa fie asupra ta
Miracolul Nasterii Lui Isus (aleyhi salaam)
In numele lui ALLAH, Cel mai Milostiv, Cel mai Indurator
Musulmanul are obligatia sa creada in toate scripturile trimise de ALLAH subhana wa ta’ala, in Biblie, Tora, Psalmii lui David, pergamentele lui Ibrahim si fireste in Qur’an-ultima carte sfanta revelata Profetului Muhammad (sallalahu aleyhi wa salaam).
Asa cum scrie in Surah Al-Baqara verset 285:
"Trimisul a crezut in ceea ce i-a fost pogorat de la Domnul sau,asemenea si cei drept-credinciosi.Fiecare dintre ei a crezut in ALLAH,in ingerii Lui,in scripturile Lui si in trimisii Lui.[Ei zic]:"Noi nu facem nicio deosebire intre vreunul dintre trimisii Sai".
De aceea un musulman considera ca, contradictiile care se ivesc intre scripturi sunt doar rezultatul interventiei umane, prin faptul ca in diverse timpuri oamenii au intervenit si au distorsionat mesajul divin. A 19-a Surah din Qur’an se numeste Surah Maryam - Fecioara Maria, mama lui Isus. Ceea ce este neindoielnic un miracol al carei semnificatii este stiut numai de ALLAH este faptul ca numele Mariei este pomenit de 19 ori in copia greceasca a Noului Testament. Numele Mariei apare in Qur’an de 34 de ori si este singurul nume de femeie care apare scris in Qur’an, desi exista povestiri, relatari, pomeniri si despre alte femei, dar doar numele Mariei este pomenit in Qur’an.
Numele lui Isus apare in Surah Maryam doar o singura data in versetul 34! si este a 19-a oara cand apare pomenit. Numele Mariei apare in aceasta Surah de 3 ori, in versetele 16, 27 si 34. Intre prima mentionare (verset 16) si ultima (verset 34) sunt 19 versete. Numele Mariei asa cum am spus este scris de 34 ori in Qur’an, iar numele Isus de 25 de ori. Prima oara cand numele Maryam apare in Surah cu nr 19 (Surah Maryam) este a 25-a oara cand el este mentionat!!!
Ma opresc la acest miracol al nasterii lui Isus (aleyhi salaam) in primul rand, ceea ce ne face sa spunem ca nasterea lui Isus este un miracol, este faptul ca el a venit pe lume fara a avea un tata. Ca si povestea lui Adam, a carui creatie am putea spune ca este si mai mare si consta intr-un miracol si mai mare-caci ALLAH l-a facut pe el din pamant, povestea lui Isus este una extrem de plina de semnificatii si extrem de frumoasa. Maria era o fata casta, devotata lui ALLAH, ea a fost aleasa de ALLAH sa implineasca acest miracol al lui ALLAH dand nastere unui copil fara ca ea sa fi fost atinsa de un barbat. ALLAH subhana wa ta’ala a ales-o si a protejat-o pe ea. El i-a oferit ei doua minuni ca sa o linisteasca si sa-i aline pe de o parte durerile nasterii si pe de alta greutatea pe care trebuia sa o suporte datorita clevetirii oamenilor .
ALLAH a facut ca in locul in care era Maryam – Allah sa fie multumit de ea - sa curga un paraias desi locul era parjolit de seceta, iar cea de-a doua minune a fost ca Isus care era un prunc abia nascut i-a vorbit - demonstrand astfel ca el a fost trimis de catre ALLAH - si i-a spus sa scuture trunchiul curmalului sub care ea se adapostise ca sa nasca si cu toate ca era un copac uscat , din el au cazut curmale proaspete. Astazi stiinta a descoperit proprietatile curmalelor si medicii recomanda proaspetelor mamici care alapteaza sa consume curmale. SubhanaALLAH!
sursa:annisaa
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 25 Dec 2010, 07:34, editata de 1 ori
Manal Moderator
Numarul mesajelor : 43
Subiect: Re: Miracolul nasterii lui Isus(aleyhi salaam) Mier 10 Noi 2010, 09:02
Nasterea Profetului Isus (aleyhi salam~ pacea fie asupra sa) asa cum este descrisa in Coran
-traducerea sensurilor din Coran, sura Maryam, 16-35-
16. Pomeste in Carte [Coranul] si de Maria, cand ea s-a retras de la neamul ei intr-un loc spre rasarit (la rasarit de Ierusalim, ca sa nu fie impiediacata de la adorare)
17. Si a pus intre ea si intre ei un val! Si atunci am trimis la ea Duhul Nostru (ingerul Gavril), care i s-a aratat cu infatisarea unui om adevarat.
18. A zis ea: “Caut aparare la Cel Milostiv fata de tine! Daca tu esti cuvios, [nu te apropia de mine]!”
19. I-a raspuns el: “ Eu sunt numai un trimis al Domnului tau ca sa-ti vestesc un prunc curat!”
20. Insa ea a zis: “Cum sa am eu un prunc, daca nu m-a atins nici un barabt si nici tarfa nu sunt?”
21. I-a raspuns el (Gavril) : “Asa este! Dar Domnul tau a zis: “Acesta pentru Mine-i [un lucru] usor! Si-l vom face Noi un semn pentru oameni si o indurare din partea Noastra! Acesta-I un lucru [de mult] hotarat!”
22. Si ea l-a zamislit si s-a retras cu el intr-un loc departat.
23. Si-au apucat-o durerile langa trunchiul unui curmal si a zis ea: “O, de as fi murit inainte de aceasta si cu totul de-as fi uitata!”
24. Dar [un glas] a strigat-o de sub ea, [zicandu-i]: “Nu fi mahnita! Domnul tau a facut mai jos de tine un paraias!
25. Si scutura spre tine trunchiul de curma, caci el va lasa sa cada langa tine curmale poaspete coapte!
26. Asadar, mananca, bea si fiui fericita [de copilul tau]! Iar de vei vedea tu vreun om, spune-I lui: “Eu i-am juruit Celui Milostiv un post (aici cu sensul de “tacere”) si de aceea nu voi sta astazi de vorba cu nici un om!”
27. Apoi a venit cu el la neamul ei, purtandu-l [in brate]. Si au zis ei: “O, Maria, tu ai facut un lucru ingrozitor!
28. O, sora a lui Aaron, tatal tau nu a fost un om [facator] de rau, iar mama ta nu a fost o tarfa!”
29. Ea [Maria] a facut un semn spre el, dar ei au zis: “Cum sa vorbim cu acela care este un prunc de leagan?”
30. Dar el [pruncul] a zis: “Eu sunt robul lui Allah! El mi-a daruit Scriptura (Evanghelia) si m-a facut profet!
31. Si El m-a binecuvantat, oriunde as fi, si mi-a poruncit Rugaciunea [As-Salat] si Dania [Az-Zakat], cat voi trai,
32. Si bunacuviinta fata de nascatoarea mea! Si nu m-a facut pe mine trufas, nici ticalos!
33. Si pacea fie asupra mea in ziua in care m-am nascut si ziua in care voi muri si in ziua in care voi fi adus la viata [din nou]!”
34. [Spune Muhammed]:” Acesta este Isus, fiul Mariei!” Aceasta este povestea adevarata de care ei se indoiesc!
35. Nu se cuvine ca Allah sa-Si atribuie un fiu! Marire Lui! Daca El hotareste un lucru, atunci El zice “Fii”, iar el este!” (cum si-ar putea cineva inchipui cineva ca cel care are aceasta putere ar putea avea nevoie de un fiu?)