Subiect: Importanta rugaciunii in Islam Lun 18 Oct 2010, 11:13
S-a spus ca orice religie care nu are rugaciune nu are nici o valoare. Acest lucru este, in principiu adevarat că rugăciunea este legătura dintre tine şi creatorul tău, Domnul tău.
În Islam rugăciunea are un rol foarte important, deoarece este al doilea stalp al Islamului. Islamul se bazeaza pe 5 stalpi,iar rugaciune este al doilea (cele 5 rugaciuni zilnice) si daca cercetezi legea islamica, vei gasi ca cele mai multe, daca nu toate instrucţiunile au fost revelate Profetului Muhammad (sallalahu aleihi wa salam ) atunci cand el a fost pe Pamant si au fost revelate prin intermediul arhanghelului Gabriel sau prin revelaţie direct de la Allah, cu excepţia rugaciunilor.
Rugaciunea a fost facut obligatorie pe toţi musulmanii in al 7-lea cer atunci cand Profetul (Salam aleihi wa sallalahu) a avut calatoria miraculoasa la cer 7-lea intr-o singura noapte, apoi a venit inapoi. Asta s-a intamplat in perioada de Dawa din Mecca.
“Marire Celui care l-a dus pe robul Sau (pe profetul Muhammed pacea si binecuvantarea fie asupra lui) in timpul unei nopti de la Moscheea Al-Haram(Moscheea cea oprita sau cea sacra - mare moschee din Mekka, numitã "opritã" pentru ca in curtea ei sunt interzise lupta, vanatul, taierea pomilor si a ierbii) la Moscheea Al-Aqsa (Moscheea cea mai indepartata - moscheea din Ierusalim, numita astfel pentru ca in vremea profetului Muhammed era cunoscuta ca cel mai indepartat loc sacru, Ierusalimul fiind pentru musulmani prima qibla (punctul spre care se indreptau în timpul rugaciunilor), la început, a doua moschee (ca vechime, dupa cea de la Mekka) si al treilea sanctuar), a carei imprejmuire am binecuvantat-o, ca sa-i aratam din semnele Noastre. El este cu adevarat Cel care Aude Totul [ºi] Cel care Vede Totul [As-Sami', Al-Basir]!” [17:1]
Atunci cand vei sti cum s-a intamplat şi cum a fost revelat Profetului (Salam aleihi wa sallalahu), vei fi uimit de aceasta. La inceput Allah a facut obligatoriu 50 rugaciuni in timpul zilei şi in timpul noptii şi de departe, daca aceasta ar fi fost ca si atunci, dacă trebuia să facem 50 rugăciuni pe zi şi noapte atunci cei mai mulţi musulmani, dacă nu toti, nu ar face, deoarece acestia sunt atat de lenesi.
Când Profetul sa intors (aleihi wa salam sallalahu) el a fost întampinat de către Profetul Musa (Moise) (Allah sa fie multumit de el).
El ia spus "ce sa intamplat?"
Asa ca Profetul a spus: "Allah mi-a dat 50 rugăciuni in timpul zilei şi in timpul noaptii pe care eu si neamul meu trebuie sa le facem”.
Moise i-a spus "Du-te inapoi la Domnul tau şi cere-i sa le reduca pentru ca eu imi cunosc poporul meu, am avut de-a face cu fiii lui Israel pentru atat de mult timp, aşa ca ii cunosc, ei vor provoca o mulţime de probleme pentru tine aşa ca du-te inapoi din nou”.
Profetul lui Allah s-a intors şi Allah le-a redus şi de fiecare dată el a mers la Moise, iar acesta i-a spus sa mearga înapoi din nou, iar Allah a continuat sa le reduca pana cand au devenit cinci rugaciuni zilnice in zi şi noapte.
Moise nu a fost mulţumit şi i-a spus sa plece „inapoi la Domnul tau din nou şi intreaba-l de o altă reducere a acestor 5 rugaciuni”.
Profetul Muhammad (sallalahu aleihi wa salam) a spus "Eu nu pot, acest lucru este prea mult, mi-e rusine sa merg din nou la Domnul meu si ii cer sa reduca rugaciunile”, astfel Allah a declarat „daca ceea ce am hotarat nu se schimba, rugaciunile trebuie sa ramana asa cum sunt ele, 5 rugaciuni zilnice, dar vei fi recompensat pentru 50 ".
Aceste cinci rugaciuni zilnice sunt esenţiale in religia noastra, ele ne regenereaza credinta noastra si ne reconecteaza cu Allah atat ziua, cat si noaptea. De aceea, avem o credinta mare in inimele noastre atunci când ne pastram rugăciunile noastre şi stam departe de o mulţime de pacate pentru ca suntem mereu amintiti de Allah prin aceste rugaciuni.
Rugaciunea este un pilon al Islamului, trebuie sa il faci. Daca nu o faci, tu nu esti considerat un musulman. Trebuie sa te rogi.
Aceste rugaciuni te ajuta sa stai departe de pacate, dar nu te impiedica definitiv. Deci, daca eşti slab in credinta si faci pacate, acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa abandonezi rugaciunea, dimpotriva am spune nu, cel ce se roaga, abandoneaza pacatul. Ele se contrazic, ele coexista intr-o anumita perioada de timp şi omul este prin natura pacatos.
-The importance of prayer, by Sheikh Assim Alhakeem-
Manal Moderator
Numarul mesajelor : 43
Subiect: Intelepciunea rugaciunii Mier 10 Noi 2010, 08:32
Exista foarte multe intelepciuni in spatele rugaciunii, dar ne rugam pentru ca Allah ne-a instruit sa o facem, indiferent daca simtim intelepciunea din spatele rugaciunii sau nu.
Si acest lucru este foarte esenţial, deoarece in ţarile materialiste oamenii tind sa caute logica in tot ceea ce vad si in atat de multe cazuri logica va esua. In religie nu se poate aplica aceasta metoda pentru ca daca se aplica logica in religie in cele din urma vei pierde.
Va voi da un exemplu: atunci cand Allah l-a creat pe Adam i-a ordonat Satanei sa se prosterneze lui Adam, Satana a facut greşeala de neinduplecat, el a aplicat logica sa, el a spus: "Sunt mai bun decat el, pe mine m-ai creat din foc şi pe el l-ai creat din lut ", iar rezultatul a fost el este in Iad pentru totdeauna, asadar sa nu aplici niciodata logica pentru ordinele lui Allah.
Dupa ce am spus asta, noi ca si musulmanii credem ca există 100% intelepciune in religie iar in 99,9% din cazuri reusim sa o identificam, dar va ramen întotdeauna de 0,1% unde Allah ne testeaza credinţa.
Care este intelepciunea din spatele interzicerii alcoolului? Poti face cancer la ficat, poti face lucruri pe care apoi le vei regreta, asadar inţelepciunea este acolo.
Adulterul, inţelepciunea este acolo, a da bani la saraci (zakat) rugaciunea, postul, la toate aceste lucruri pot identifica inţelepciunea din spatele lor, dar uneori am intalnit lucruri care sunt un test pentru credinţa mea si aici am ajuns la bifurcaţia drumului, cei care cred în Allah, cei care cred in nevazut, aşa cum sunt descrisi in Coran, ar crede si ar spune: "am auzit şi ne supunem", dar cei care aplica logica pot respinge si isi pot anula Islamul.
De exemplu, daca cineva vine la voi si va intreaba despre Islam ii spui stalpii Islamlui, etc, etc si unul dintre ei este rugaciunea… “ce este rugaciunea?” ne rugam 5 pe zi, "wau asta este frumos, cum te rogi?” Facem ablutiune, ne spalam fata si membrele de 3 ori pentru fiecare rugăciune, aproape de 15 ori pe zi, “wau religia ta este frumoasa, va spalati picioarele de 15 ori pe zi in timp ce eu abia imi spal fata o data 1 pe zi dimineata, religia ta este o religie de curăţenie" şi apoi mă întreabă el, "ce se întâmplă dacă nu vă găsi apă? "Ei bine, simplu, imi pun nisip in maini şi imi spal pe fata cu nisip. Ce? religia ta este o religie de curăţenie, de ce faci asta? Ei bine, Allah m-a învăţat sa fac acest lucru în Coran, "din nou, religia ta este o religie de curăţenie, de ce te speli cu praf pe faţa şi pe maini? cel puţin ai putea sa nu faci nimic "bine îmi pare rău, asta este religia mea”.
Dacă am aplica logica mi-ar spune sa nu fac acest lucru, dar cred ca aceasta este hotărârea lui Allah, exista o intelepciune in spatele acestui lucru, dar eu nu o ştiu, cum nu ştiu o mulţime de lucruri din acest Univers aşa că am acceptat aşa cum este.
Tot ceea ce facem noi facem deoarece Allah ne-a instruit sa facem, rugaciunea este una dintre ele, acum daca eu as aplica instrucţiunile lui Allah în timp ce ma rog minuni se vor intampla şi eu pot vedea acest lucru la orice musulman care se roaga de 5 ori pe zi, chiar mai mult, ştiu ca acest lucru aduce pace în inima lui, lipsa de depresie, el nu este trist, el este întotdeauna mulţumit de ce primeste de la Allah, chiar dacă el este cel mai sarac, chiar dacă el este bolnav, dar el il lauda mereu pe Allah, spunând Alhamdulillah eu sunt în binecuvântarea lui Allah.
-The Importance of Prayer, Sheikh Assim Al Hakeem-
Manal Moderator
Numarul mesajelor : 43
Subiect: Re: Importanta rugaciunii in Islam Mier 10 Noi 2010, 08:33
Profetul (salam aleihi wa sallalahu) şi, dacă imi amintesc corect prin cercetarile mele prin legile islamice, hadith şi Coran, singura situaţie in care Profetul (sallalahu aleihi wa salam) ne-a spus sa lovim un copil este doar pentru rugăciune
Profetul spune: "Ordonati-va copiilor vostri sa se roage atunci cand au 7 ani şi bateti-i pentru ca nu se roaga, atunci cand au 10 ani”. Nimic altceva din Coran si din Sunnah nu ne spune sa ne batem copiii pentru nimic, cu excepţia rugaciunii.
Profetul (sallalahu aleihi wa salam) nu ne-a spus sa ne batem copiii, daca acestia nu isi termina tema, el nu ne spune "bateti-va copiii daca nu isi fac temele". El ne spune "bateti-i" şi nu ne spune "torturati-i" doar bateti-i într-un mod delicat, frumos, pentru a le arata ca ceea ce fac este gresit.
Acest hadith este miraculos pentru că Profetul ne-a spus sa le ordonam de la momentul în care au 7 ani pana cand ajung in varsta de 10 de ani doar verbal numai sa se roage, nu sa ii insultam, nu sa ii criticam spunandu-le ceva ce i-ar putea face sa stea departe de rugaciune, dimpotriva sa ii incurajam.
Deci, imaginaţi, daca aveţi un copil pentru 3 ani, inmultesti cu 360 de zile şi apoi înmultesti cu 5 rugaciuni pe zi şi pe noapte. Acum calculeaza tu. Daca continui sa ii spui acestui copil in tot acest timp sa se roage, eu va garantez, cand el va avea 10 de ani, el va fi deja obisnuit sa se roage.
Dar, din pacate, ştiu ca sunt parinti cu copii care au 25, 30 de ani şi nu se rog, ei nu ii trezesc pentru rugaciunea Fajr ... ori de cate ori vorbesc cu tatal sau „ e prea tanar, are 25 de ani”, dar ce mai astepti? Pana cand va avea 50 de ani? Nu acesta este modul islamic de a ne instrui copiii nostri sa se roage.
-The Importance of prayers, Sheikh Assim Alhakeem-